Nyhedsbrev – november 2019

Kære alle:

I samarbejde med IGF-Danmark og Svendborg gymnasium rejste 10 gymnasieelever i februar til Sundarbans, Indien for at besøge vores partner JGVK. Dels for at besøge VSN skolen og erfare det indiske undervisningssystem, dels for at få et indblik i de andre udviklingsaktiviteter, IGF Danmark og JGVK har gang i.
Efterfølgende besluttede 5 elever at komme tilbage til Sundarbans for at undervise de lokale elever gennem etablering af lektiecafeer, som de bruges i Danmark. Efter studentereksamen rejste eleverne til Indien i oktober for et halvt år. En af eleverne, Nanna, vil støtte tekstildesigner Marianne Simmelkjær med hendes instrukser til sypiger i Indien.

Fra Indien har vi fået at vide at JGVK deltager i en international Science Festival som handler om globale forhold, og som er arrangeret af den vestbengalske regering fra d. 5.-8. november 2019. Det er en stor begivenhed, hvor tusindvis af mennesker deltager inden for forskellige fagområder og fra flere lande.
Til denne festival har JGVK fået en bod, hvor man præsenterer sit arbejde med den holistiske udviklingsindsats i Sundarbans. Her har JGVK taget de danske eleverne med for at re-klamere for sit samarbejde med Danmark. De bor i Kolkata og deltager sammen med andre lokale folk fra Sundarbans. Disse Svendborggensere er blevet en stor attraktion. En masse af besøgende henvender sig til dem for at høre hvem de er, hvad de laver i Indien etc. På den måde er JGVK og Danmark kommet i fokus og har høstet stor popularitet og omtale, og ikke mindst har det været en oplevelse for de unge mennesker fra Danmark.

Mange hilsner fra Ganesh