Indsamling til krisehjælp i Sundarbans – Cyklon

 Sundarbans blev natten mellem d 9. og 10. november ramt af en ødelæggende cycklon ved navn Bulbul. Vi samler med vores indiske partnerorganisation JGVK ind til krisehjælp for at hjælpe den del af lokalbefolkningen, hvis afgrøder og ejendom er ødelagt.

Hvis du vil hjælpe med genopbygningen og oprydningen kan du donere et beløb med MobilePay eller bankoverførsel:

Mobilepay: 934970

Konto: (Nordea) 2680 6875-298-893 

Skriv “KRISEHJÆLP [DIT NAVN]” i overførselsoplysningerne, så vi registrerer dit beløb korrekt.

Beløbet går direkte til JGVK’s aktion i Sundarbans. Vi vil selvfølgelig holde vores medlemmer opdateret omkring aktionens forløb.

Læs mere om aktionen i JGVK’s lynrapport til højre:

Tusind tak for din støtte


Nyhedsbrev – november 2019

Kære alle:

I samarbejde med IGF-Danmark og Svendborg gymnasium rejste 10 gymnasieelever i februar til Sundarbans, Indien for at besøge vores partner JGVK. Dels for at besøge VSN skolen og erfare det indiske undervisningssystem, dels for at få et indblik i de andre udviklingsaktiviteter, IGF Danmark og JGVK har gang i.
Efterfølgende besluttede 5 elever at komme tilbage til Sundarbans for at undervise de lokale elever gennem etablering af lektiecafeer, som de bruges i Danmark. Efter studentereksamen rejste eleverne til Indien i oktober for et halvt år. En af eleverne, Nanna, vil støtte tekstildesigner Marianne Simmelkjær med hendes instrukser til sypiger i Indien.

Fra Indien har vi fået at vide at JGVK deltager i en international Science Festival som handler om globale forhold, og som er arrangeret af den vestbengalske regering fra d. 5.-8. november 2019. Det er en stor begivenhed, hvor tusindvis af mennesker deltager inden for forskellige fagområder og fra flere lande.
Til denne festival har JGVK fået en bod, hvor man præsenterer sit arbejde med den holistiske udviklingsindsats i Sundarbans. Her har JGVK taget de danske eleverne med for at re-klamere for sit samarbejde med Danmark. De bor i Kolkata og deltager sammen med andre lokale folk fra Sundarbans. Disse Svendborggensere er blevet en stor attraktion. En masse af besøgende henvender sig til dem for at høre hvem de er, hvad de laver i Indien etc. På den måde er JGVK og Danmark kommet i fokus og har høstet stor popularitet og omtale, og ikke mindst har det været en oplevelse for de unge mennesker fra Danmark.

Mange hilsner fra Ganesh

Hjemmeside, medlemsskab og rejsebrev

Vi er meget glade for at præsentere en ny og opdateret udgave af vores hjemmeside. En af de unge fra Svendborg Gymnasium, der lige nu opholder sig hos JGVK og laver frivilligt arbejde, står for hjemmesidens fornyelse.

”Bliv medlem” fungerer nu. Derfor kan du trygt anbefale dine venner at melde sig ind via vores hjemmeside. Kontingent betales fortsat via MobilePay eller til vores konto (se under ”Bliv medlem”).

Se også under rejsebreve, hvor projektet ”Childrens Health” i 2019 har haft besøg af projektlederne, som har skrevet rejsebrev. [Link]