Nyhedsbrev september 2020

Alt har været præget eller forsinket af Corona – også vores General Forsamling. Den har vi først holdt tirsdag d 8.september i Kulturmaskinen i Odense. Selvfølgelig med overholdelse af Corona restriktionerne. Som forventet var mødedeltagelsen begrænset – 12 deltagere. Vi havde alligevel et hyggeligt, informativt og konstruktivt møde.

Se referat fra General Forsamlingen

Webshop: Bemærk at der er oprettet webshop, hvorfra du kan købe varer produceret af sypigerne hos JGVK. Marianne gør dog opmærksom på, at udvalget er begrænset pga Corona. Gå ind på  www.sundarbanartisans.com og se de smukke varer.

Nyt fra Indien/JGVK: I Indien er man endnu mere end her i Danmark præget af Corona. Indtil nu har konsekvenserne af den totale lock down faktisk været værre end selve Coronaen. Hjemkomsten af tusinder af migrantarbejdere uden penge eller udsigt til arbejde belaster familierne. Bønderne kan ikke sælge deres afgrøder i Kolkata, som de plejer, hvilket betyder store tab af indtægt og her er ingen hjælpepakker. Alle skoler og uddannelsesinstitutioner er stadig lukkede og on line undervisning fungerer ikke i landdistrikterne. Det betyder, at tusinder og atter tusinder af børn er afskåret fra deres lovmæssige ret til undervisning. Lige nu er det svært at se, hvad det hele ender med. Specielt nu hvor smittetrykket er stigende. Inderne selv regner med, at de bliver sat 20-25 år tilbage i udvikling.

Også vores projekter hos JGVK står næsten stille for øjeblikket. Kun ganske få aktiviteter kan gennemføres. Projektlederne ved heller ikke hvornår det bliver muligt at tage til JGVK.

IGF Danmark har kunnet sende mere end 100.000kr til JGVK som Coronahjælp. Disse midler er primært gået til indkøb af madvarer til de fattigste familier. Denne hjælp er modtaget med stor taknemmelighed (se video fra JGVK på hjemmesiden). IGF Danmark ønsker også at takke for den store opbakning til indsamlingen i forbindelse med Corona.

Ønsker du at blive medlem så gå ind under BLIV MEDLEM via Menuen.

Se også den foreløbige udgave af Årsberetningen 2019 med meddelelsen fra Bestyrelsen :

.