Om IGF Danmark

IGF Danmark er en frivillig organisation der blev dannet i 1991 af en gruppe entusiastiske mennesker med meget forskellig baggrund, men med et fælles ønske om at gøre en forskel for fattige mennesker i Indien. I 1992 blev Indien Gruppen Fyn registreret som en NGO (non-governmental organisation) og fik i 2005 den første projektbevilling. I dag er IGF Danmark en veletableret organisation med mange igangværende projekter og et stort netværk i både Indien og Danmark. Vores vigtigste ressourcer er en bred faglig viden, erfaring, engagement og indsigt i den lokale kontekst og forståelse for de forskellige aspekter af Indisk kultur.

IGF Danmarks mission er at skabe en forandring i lokalsamfundene i Indien ved at styrke fællesskabet, organiseringen og kapaciteten i vores partnerorganisationers nærområder for en udvikling af området i sin helhed. Dette gøres ved at styrke alle aspekter af menneskets levevilkår, som f.eks. uddannelse, sundhed, mad og drikke, indkomst og miljø. En sammenkædning af disse vil føre til en udvikling af et bedre samfund med social og økonomisk lighed på et bæredygtigt grundlag.

Foreningen hed oprindeligt Indien Gruppen Fyn idet stifterne boede i Svendborg på Fyn, men i 2013 skiftede foreningen navn til IGF Danmark som følge af at de drivende kræfter i dag kommer fra hele Danmark og ikke kun fra Fyn.

Se foreningens vedtægter her: VEDTÆGTER