Husk Generalforsamlingen 20/6/2024

Regnskab og budget vil blive gennemgået, men der er også flere spændende nyheder om aktiviteterne i Indien. Biswajit vil deltage online fra Sundarbans.

Generalforsamlingen afholdes fra 17 til 20, i Borgernes Hus, Stationsvej 15, 5000 Odense.

Tilmelding til Ib Sejersen, mobil 60679204.

Flere funktioner og større faglighed i JGVKs sundhedscenter.

Sundhedsklinikken i JGVK råder nu over moderne ultralydscanner samt digitalt røntgenudstyr . På billederne ses en patient, der ultralydsundersøges på mistanke om en leverlidelse, samt røntgenoptagelse af en patient med kompliceret brud på armen efter trafikulykke.

For en mindre betaling kan befolkningen nu undersøge og behandles lokalt frem for at skulle rejse til Kolkata for at få lægehjælp. Sundhedsklinikken er lægebemandet dagligt med specialister inden for de forskellige specialer.

Klinikkens hovedsponsorer er Birgitte og Adam Øigaard, men også Sisir Sengupta og IGFDanmark har ydet bidrag.

Pæn deltagelse i aktiv mødet 30/4

26 aktive medlemmer af IGF Danmark deltog i mødet. Susan og Mette fortalte om deres oplevelse med Sy- og Design kurset i efteråret, og gav gode råd. Systuens produktion burde således rettes imod fremstilling af kvalitets vare til hjemmemarked. Laura fortalte om tækkearbejdet på JGVKs bygninger. Glædeligt at lokale håndværkere nu er oplært til at kunne lave en del af tækkearbejdet. Ganesh rapporterede om det store landbrugsprojekt, der nu synes at være i god gænge, med motiverede medarbejdere og 800 aktive landbrugsfamilier. Lise Rosenberg fortalte om Geografforbundets planlagte studierejse til Sundarbans og Lars talte om samarbejdet med Svendborg gymnasium om studierejser.

HUSK IGF-DANMARKS AKTIVMØDE 30 APRIL 2024.

Mødet er for alle medlemmer af IGF, men henvender især til medlemmer der har været, er eller ønsker at være aktive i IGFs udviklingsarbejde i Sundarbans.

Vi skal høre om:

Det Store Landbrugsprojekt. Sy og design undervisning i Sundarbans. Danske håndværkere der underviser og tækker tagene på JGVKs skolebygninger. Projektet med Tigerenkerne. JGVKs arbejde med Educationel Tourisme. Studieophold og Studierejser til Sundarbans, og meget andet.

Mødet afholdes i Borgernes Hus i Odense, Østre Stationsvej 15, lokale lokale 1.1 den 30/4 17.00-20.00. Efterfølgende er IGF vært ved fællesspisning.

Tilmelding på mail til Ib Sejersen, mail: ib_sejersen@yahoo.com eller til Lars Bo Simper, mobil 20609763.

IGF genoptager samarbejdet med Svendborg Gymnasium.

IGFs samarbejde med Svendborg Gymnasium er blevet genoptaget, med planlægningen af et nyt spændende projekt. En hel gymnasieklasse, cirka 30 elever, der har biologi og kemi som linjefag, rejser sammen med tre lærere fra gymnasiet til Sundarbans i 10 dage til efteråret 2025. Undervisningen “flytter med” idet eleverne i Sundarbans skal beskæftige sig med FNs verdensmål og lære om JGVKs mange aktiviteter. På bagrund heraf skal eleverne udføre mindre projekter med relation til deres linjefag og verdensmålene. Dette eventuelt i samarbejde med Indiske elever fra JGVKs skole. Efter hjemkomsten vil eleverne udføre oplysende aktiviteter, ved at videregive deres erfaringer fra Sundarbans, til andre unge på gymnasiet og på de lokale skoler. I projekter indgår også at tre indiske lærere fra JGVKs skole inviteres til Svendborg for at overvære og deltage i undervisningen på Svendborg Gymnasium. Til projektet søges midler fra “GLOBUS” puljen.

Bazar på Svendborg gymnasium.

Første december var der loppemarked på Svendborg gymnasium. Gymnasie eleverne Bodil, Eva, Ida-Sofie og Sarah havde arrangeret en stand med salg af vare fra Sundarbans. Pengene fra salget går ubeskåret til IGF og JGVKs udviklings og undervisningsarbejde i Indien. Flot frivillig indsats af de fire piger.

Foredrag om Sundarbans afholdt i Svendborg.

22 november afholdt Ida og Anna-Esme en “samtalesalon” på Svendborg bibliotek. De fortalte blandt andet om Sundarbans, om den bengalske tiger, og om deres møder og samtaler med “tigerkvinderne”, enker hvis mænd er blevet dræbt af tigre. IGF samarbejdspartneren JGVK og Topsøe fonden gør en betydningsfuld indsats på græsrods niveau for at støtte disse enker og deres meget udsatte familier. Tilhørerne fandt foredraget meget interessant og oplysende og blev berørte af “Tigerkvindernes skæbner.

Jamir vandt Guldmedalje.

Jamir er en af de unge dansere fra Sundarbans, der som IGF gæster besøgte Danmark i 2018. De gav opvisninger i klassisk Indisk dans både i København og Svendborg. Jamir har nu vundet en guldmedalje i klassiks Indisk dans og er blevet optaget på universitetet. Flot.

Jamir kommer fra meget fattige kår. Hans skolegang hos JGVK og videre uddannelse har gennem alle årene været sponsoreret af Birgitte og Adam Øigaard